Føl deg bra med maling fra KEIM

NATURLIGE, SUNNE ROM

Sunn, bærekraftig og økologisk interiørmaling for et bedre, sunt romklima og sunnere hjem

Er du også kjent med den ubehagelige lukten av ny maling som tar dager å forsvinne fra nymalte rom? Vil du kunne utnytte rommene fullt ut kort tid etter å ha malt dem uten den irriterende lukten av fersk maling og skadelige stoffer? For en fin idé! Med de økologiske malingene fra KEIM blir denne «ønsketenkningen» virkelighet!

I flere tiår har KEIM vært opptatt av å utvikle og produsere sunne malinger, noe som gir et bidrag til sunnere hjem. Alle våre økologiske malinger bruker kaliumsilikat som bindemiddel og inneholder ingen tilsatte løsningsmidler som kan forurense luften. Bindemiddelet gjennomgår en kjemisk reaksjon som resulterer i dannelse av en permanent binding med substratet, og beholder høy dampgjennomtrengelighet. Det er ingen ubehagelig lukt fra verken løsningsmiddel eller maling, og ubegrenset bruk kan gjøres av rommet igjen umiddelbart etter maling.

Dette geniale prinsippet ble oppfunnet og markedsført av den trente keramikeren og den inderlige oppfinneren Adolf Wilhelm Keim. I 1878 la han grunnlaget for selskapet KEIMFARBEN med etableringen av den første to-komponent silikatmalingen. I tiårene som fulgte vokste KEIM til å bli verdensmarkeds- og kompetanseleder for mineralbyggingsbeskyttelse. Vi holder fortsatt Adolf Wilhelm Keims arv i live i dag og er stolte over å bidra til sunnere hjem. Våre produkter og systemer står for bærekraftig, økologisk konstruksjon. Vi tar på oss ansvaret for miljøet og for fremtidige generasjoner.

Våre malinger er egnet for allergikere for å sikre sunnere liv i ditt eget hjem.

Mange konvensjonelle innvendige malinger inneholder ekstra konserveringsmidler, for eksempel isothiazolinone. Keims sunne interiørmaling inneholder ingen tilsatt isothiazolinone som pot konserveringsmidler som kan forårsake allergiske reaksjoner hos følsomme mennesker som barn eller allergikere. Alkaliniteten til silikatpermen gjør dette mulig. Malingsprodukter basert på andre bindemidler har ikke denne naturlige bevaringseffekten, slik at konserveringsmidler vanligvis legges til for å få disse innvendige malingene til å vare så lenge som mulig. Konserveringsmiddelene kan deretter utløse allergier.

Regelmessige revisjoner fra uavhengige institutter som Institutt for miljø og helse (IUG) bekrefter at Keim-maling er trygt. Vi har alltid vært en pioner innen sunnere maling for sunne hjem. KEIM Biosil har vært på markedet siden 1983 som den første silikatinteriørmalingen som er egnet for allergikere, uten ekstra konserveringsmidler, myknere og løsningsmidler, samtidig som den er svært dampgjennomtrengelig.

I 1998 mottok KEIM TÜV-miljøetiketten, etterfulgt i 2003 av sertifikatet «Egnet for allergikere» (IUG). I 2004 var KEIM den første produsenten hvor som helst i verden som mottok kvalitetsmerket «natureplus» for sin KEIM Biosil innvendig maling. Denne etiketten har mye strengere krav til byggevarer og materialer enn «Blue Angel» og gir veiledning til forbrukere og bygningsfagfolk ved å identifisere og verifisere de beste produktene på markedet for bærekraftig og økologisk konstruksjon.

HVA BETYR DAMPGJENNOMTRENGELIG FOR SUNNE BYGGEMATERIALER?

I motsetning til konvensjonelle emulsjonsmalinger danner mineralinteriørmaling av KEIM ikke en tett film på overflaten som svekker dampgjennomtrengeligheten. Fuktighet i luften kan spre uhindret til overflaten og kondenserer ikke på veggen. Dette tillater best mulig regulering av romfuktigheten med at veggoverflaten forblir tørr og gjennomtrengelig, noe som resulterer i langt bedre luftkvalitet i alle rom i huset. Dampgjennomtrengeligheten og alkalisk sammensetning av malingen vår sikrer at huset ikke tilbyr grobunn for mugg. Den høye alkaliteten hemmer muggvekst uten å måtte tilsette giftige biocider eller andre giftige kjemiske stoffer. Økologisk konstruksjon kan være så enkelt!

Enten stuer, soverom eller studier; i barnehager, skoler eller sykehus – rom, hus og bygninger malt med mineralmaling av KEIM lar alle puste fritt med en betryggende følelse av sikkerhet.

ØKOLOGISK KONSTRUKSJON MED KEIM-MALING – LYSERE, SUNNERE OG MER HOLDBAR

Naturlig mineralmaling er det beste for økologisk konstruksjon og sikrer uforurenset luft i rommene. KEIM innvendig maling er svært effektiv og tilbyr uovertruffen holdbarhet samt et nydelig mineralmatt utseende og uovertruffen utstråling. Kaliumsilikatbinderen utviklet spesielt av KEIM er gjennomsiktig, med fargepigmenter som effektivt er innebygd i glass. I motsetning til melkeaktige syntetiske bindemidler i konvensjonelle emulsjonsmaling, skinner deres «mineral luminositet» uhindret fra veggen. Vårt utvalg av farger strekker seg fra klassiske, stilige og naturlige nyanser til sterke, uttrykksfulle farger for sunn livsstil i hjemmet ditt. I tillegg til KEIM-fargekart kan alle typer fargeprøver brukes som maler.

Malingen vår er ikke bare sunn, men også spesielt trygg i en nødssituasjon. De er ikke brennbare og støtter ikke spredning av flammer. Ved brann avgir de ingen giftige gasser eller skadelige stoffer.

Har du hørt om tåkeeffekten? Mørke flekker kan ofte ses over radiatorer eller i hjørnene av stuer. De utvikler seg som følge av husholdningsstøv og flyktige organiske forbindelser som myknere. Mineralmaling fra KEIM inneholder ingen tilsatte myknere, så de er fri for stoffer som forårsaker tåkeeffekten. Det er ganske enkelt – naturlig mineral og sunt!

TALLRIKE SERTIFIKATER FOR SUNNE HJEM

En kilde til god veiledning i jungelen av de mange byggeproduktene og materialene på markedet er nettstedet til Sentinel Haus Institute. Her finner kunder og planleggere en bred oversikt over byggevarer for å bygge sunne boliger, produkter som er testet av uavhengige, anerkjente testinstitutter. Tallrike KEIM-produkter anbefales offisielt av Sentinel Haus Institute.

I tillegg har naturplus kvalitetsmerket også et utmerket rykte og er anerkjent over hele Europa. Når et produkt tildeles etiketten, bekrefter dette at det overholder høye kvalitetsstandarder på alle områder som er relevante for bærekraft.

Andre priser som sertifikatet «Egnet for allergikere» illustrerer den svært viktige rollen som produktene våre spiller for sunnere hjem.

KEIMs dampgjennomtrengelige mineralmaling har alltid inneholdt bare komponenter som er ufarlige for miljøet, og som kan brukes til økologisk, bærekraftig konstruksjon.

Våre datablader for bærekraft gir en detaljert oversikt over alle sertifikater og ingredienser i våre respektive produkter for bærekraftig, økologisk konstruksjon.

KONTAKT OSS

STS – Surface Treatment Systems AS
Professor Birkelands Vei 24C, 1081 Oslo

Telefon: +47 22 05 62 00
E-post: post@sts-surface.no

ÅPNINGSTIDER
Mandag-torsdag kl. 07.00 – 15.30
Fredag kl. 07.00 – 14.00

TRENGER DU BISTAND?

Hvilken type maling skal på de enkelte underlagene og hva må gjøres av forarbeider. Vi tar gjerne gratis befaring for råd og veiledning for våre kunder.

Kontakt: Rune Hagen
Tlf: +47 95 44 88 44
E-post: rune@sts-surface.no

NYHETSBREV

Ved å melde deg på nyhetsbrevet er du sikret å få oppdateringer på nyheter, produkter, og annen informasjon som kan være til nytte. Kurs, seminar osv.

Designet av Rune Hagen – 2022 © STS – SURFACE TREATMENT SYSTEMS AS