KEIM

MALING LAGET I TYSKLAND

KEIMs mineralmaling har bevist sin kvalitet i alle klimasoner over hele verden. De er produsert og utviklet i Tyskland, og det er en veldig god grunn til det.

«MADE IN GERMANY» SIKRER KVALITET, EFFEKTIVITET OG BÆREKRAFT

Produksjon og utvikling av maling er – i motsetning til hva mange tror – en svært kompleks sak. Dette starter i laboratoriene, hvor «sammensetningen» av de forskjellige bestanddelene testes i en kompleks testprosess. I dag er malingsproduksjon en svært automatisert og lukket prosess som ikke bare kan flyttes til et annet, antatt billigere sted.

Dette er en av grunnene til at KEIMFARBEN er så fokusert på hovedkontoret i Diedorf og datterselskapet i Luckau. Verdifulle synergier oppstår ved en konsentrasjon av ferdigheter, noe som fører til større kvalitet. KEIM streber også etter å holde leveransekjeden for råvarer så kort som mulig, noe som øker den økologiske balansen og bærekraften til produktene.

KEIM TAR ET BEVISST VALG OM Å PRODUSERE I TYSKLAND

Selskapets røtter er i Tyskland – det er her tradisjon og innovasjon bringes sammen. Det er også der kvalifiserte og motiverte spesialister, deres kunnskap og ferdigheter for et mellomstort selskap som KEIM, ikke kunne ha blitt markedsleder for silikatmaling som de er i dag. KEIM bidrar til å sikre arbeidsplasser og lærlingmuligheter i Tyskland, opprettholder regionens verdi og gir et viktig bidrag til det felles gode. Likevel er KEIM nå globalt posisjonert og til stede i alle viktige markeder med elleve utenlandske selskaper – ikke bare i Europa.

«MADE IN GERMANY»

means more to KEIM than just a stamp on its products.

PRODUKSJON

KEIMFARBENs produkter produseres i Diedorf og Alteno/Luckau. KEIMFARBEN har vært sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001 i mange år, og er medlem av den bayerske miljøpakten.

I Diedorf-anlegget produseres malingssystemprodukter. Råvarer leveres på jernbane og vei og lagres i siloer ved behov. Råvarer behandles i helautomatiske produksjonsanlegg til ulike produkter før de blir tonet og sendt til våre kunder.

Et stort utvalg av forskjellige malingsfarger produseres først og fremst ved toning ved hjelp av en oppløsningsprosess. Malingsskjermene som produseres kalles KEIM-Palettentöne og spesialtilpassede fargede malinger. Sammensetningen av de forskjellige fargede malingene er basert på ultramoderne kolorimetre.
Alle fargede malinger produseres utelukkende av uorganiske, mineralske og helt lyse pigmenter. Nøyaktigheten til hver fargenyanse er underlagt flere trinn for kvalitetskontroll. Dette innebærer også spesiell, sensitiv kolorimetri programvare, samt ytterligere inspeksjoner utført av øynene til erfarne maling fagfolk.

I anlegget i Alteno/Luckau produseres spesielt de «tørre» produktene. Fabrikktørrlaget for KEIM Exterior Insulation Composite Systems (ETICS) produseres i tørrproduksjonsanleggene.

Silikatgjengivelser produseres i horisontale miksere. Tilsetningen av farge til de edle gjengivelsene, våtgjengivelsene og Restauro-systemproduktene er også utelukkende basert på uorganisk-mineralske, lyse pigmenter; denne prosessen styres og testes også med et kolorimetersystem.

Hele prosessen for produksjonslogistikk og formuleringsadministrasjon utføres på et SAP/R3-system, noe som muliggjør dokumentert batchadministrasjon og batchsporing.

FORSKNING OG UTVIKLING

Vår FoU-avdeling jobber kontinuerlig med å optimalisere og videreutvikle vår silikatteknologi. Høyt spesialiserte utviklere driver grunnforskning på mange emner knyttet til silikatstrukturelle beskyttelsessystemer. Alle relevante utviklinger og innovasjoner på dette området, siden utviklingen av Silikatmaling, har kommet fra utviklingslaboratoriene på KEIMFARBEN. KEIM samarbeider tett med nesten alle anerkjente spesialistinstitutter og forskningslaboratorier innen fargeteknolog og er en selvfølge for KEIM-utviklere – vi har en konsekvent og engasjert deltakelse i en rekke forskningsprosjekter, både hjemme og i utlandet. På denne måten kan vi sikre at vi hele tiden opprettholder og bygger opp vår teknologiske ledelse over våre konkurrenter.

I tillegg til klassisk produktutvikling dedikerer foU-spesialistene seg også til et konsekvent og systematisk kvalitetssikringsprogram for KEIM-produkter. Dette innebærer at råvarene som brukes, samt produktene, gjennomgår mange tester før de forlater produksjonsbygningen.

KONTAKT OSS

STS – Surface Treatment Systems AS
Professor Birkelands Vei 24C, 1081 Oslo

Telefon: +47 22 05 62 00
E-post: post@sts-surface.no

ÅPNINGSTIDER
Mandag-torsdag kl. 07.00 – 15.30
Fredag kl. 07.00 – 14.00

TRENGER DU BISTAND?

Hvilken type maling skal på de enkelte underlagene og hva må gjøres av forarbeider. Vi tar gjerne gratis befaring for råd og veiledning for våre kunder.

Kontakt: Rune Hagen
Tlf: +47 95 44 88 44
E-post: rune@sts-surface.no

NYHETSBREV

Ved å melde deg på nyhetsbrevet er du sikret å få oppdateringer på nyheter, produkter, og annen informasjon som kan være til nytte. Kurs, seminar osv.

Designet av Rune Hagen – 2022 © STS – SURFACE TREATMENT SYSTEMS AS