CRADLE TO CRADLE®

BÆREKRAFTIG BYGGING

SIRKULARITET OG HELSE I GENERASJONER.

FRA PRODUKTIDÉ TIL SIRKULÆR ØKONOMI

En bygning som et tre, som «renser vann og luft, produserer oksygen, genererer jord og næringsstoffer». Det er visjonen til professor Michael Braungart, som utviklet C2C-designkonseptet – en helhetlig tilnærming til produktdesign, produksjonsmetoder og prosesser som tar hensyn til hele livssyklusen.

Den store utfordringen er ikke å minimere bruken av ressurser, men å håndtere dem i sykluser, med sikte på å gjøre ting bedre, snarere enn mindre dårlig.

«Som ledende spesialist for mineralbyggbeskyttelse, er vi bedt om å tenke fremover til en levelig fremtid og å handle deretter allerede nå i dag.
Cradle to Cradle-sertifisert® bekrefter at vi yter dette ansvaret rettferdighet – ikke bare med våre produkter og systemløsninger, men også med vårt sosiale engasjement i og utenfor selskapet.

Rüdiger Lugert
konsernsjef KEIMFARBEN

HVA BETYR CRADLE TO CRADLE-SERTIFISERT®?

Cradle to Cradle Certified® er verdens mest avanserte, vitenskapsbaserte standard for å designe og lage produkter i dag som muliggjør en sunn, rettferdig og bærekraftig morgendag.

Uavhengige tredjeparter undersøker og vurderer stoffene i alle produkter. KEIM jobbet med den
akkrediterte assessoren EPEA – Part of Drees & Sommer fra Hamburg. Den vellykkede revisjonen ble bekreftet av non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII).

Cradle to Cradle-sertifisert® sertifikat står for en kontinuerlig forbedringsprosess og er et viktig skritt for oss til en sirkulær industri. Resertifisering utføres hvert 2. år for å unngå stagnasjon og for å verifisere produkt- og prosessoptimaliseringer.

Brosjyre

CRADLE TO CRADLE – BÆREKRAFTIG KONSTRUKSJON
For mer informasjon om Cradle to Cradle hos KEIMFARBEN, se følgende brosjyre.

=

CRADLE TO CRADLE-SERTIFISERING

For å oppnå Cradle to Cradle-sertifisert® sertifikat, vurderes produktene i henhold til ulike kriterier i 5 omfattende kategorier. I prosessen er den samlede sertifiseringen et resultat av kriteriet med lavest score.

1. MATERIELL HELSE

2. GJENBRUK AV MATERIALE

3. FORNYBAR ENERGI

4. VANNFORVALTNING

5. SOSIAL RETTFERDIGHET

ROLLEMODELL FOR SIRKULÆR PRODUKTER

KEIM har alltid vært en pioner når det gjelder bærekraft og tar ledelsen i byggebransjen med sertifisering av 65 produkter i 4 produktgrupper. Dette utgjør mer enn 80 % av KEIMs malingssalg.

Alle 65 produkter har mottatt Cradle to Cradle-sertifisert® sertifisering i sølv og har også blitt tildelt Material Health Certificate på gullnivå.

Sertifiserte produkter

PRODUKT OVERSIKT

Her finner du en oversikt over produktene som er sertifisert i Tyskland.

=

Vugge til vugge

DET BIOLOGISKE OG TEKNISKE KRETSLØPET

Cradle to Cradle-sertifisert® sertifikat ser materialer som stoffer som blir gjort tilgjengelige for nye prosesser etter bruk. Alle stoffer i produktene må derfor vurderes vitenskapelig for sirkularitet, for å gi et nyttig bidrag til miljøet fra produksjon via utnyttelse til retur av stoffene til syklusen.

Det skilles mellom varer og forbruksvarer. Når varer kommer til slutten av bruken, demonteres de til rene råvarer og returneres til et teknisk kretsløp. På slutten av bruksfasen for forbruksvarer går disse tilbake til den naturlige, biologiske syklusen.

Maling er allokert til den biologiske syklusen. De «forbrukes» under bruk, og deres komponentdeler returneres til miljøet på lang sikt gjennom erosjon, slitasje etc. KEIM-maling er laget av mineralske og naturlige råvarer og beskytter eller forbedrer biosfæren allerede mens den er i bruk. De er ekstremt holdbare og scorer også med egenskaper som deres evne til å nedbryte luftforurensende stoffer, eller deres spesielt høye damppermeabilitet.

KONTAKT OSS

STS – Surface Treatment Systems AS
Professor Birkelands Vei 24C, 1081 Oslo

Telefon: +47 22 05 62 00
E-post: post@sts-surface.no

ÅPNINGSTIDER
Mandag-torsdag kl. 07.00 – 15.30
Fredag kl. 07.00 – 14.00

TRENGER DU BISTAND?

Hvilken type maling skal på de enkelte underlagene og hva må gjøres av forarbeider. Vi tar gjerne gratis befaring for råd og veiledning for våre kunder.

Kontakt: Rune Hagen
Tlf: +47 95 44 88 44
E-post: rune@sts-surface.no

NYHETSBREV

Ved å melde deg på nyhetsbrevet er du sikret å få oppdateringer på nyheter, produkter, og annen informasjon som kan være til nytte. Kurs, seminar osv.

Designet av Rune Hagen – 2022 © STS – SURFACE TREATMENT SYSTEMS AS