Fengslende farger

KEIM SILIKATMALING – MINERALPRINSIPPET

Det er store forskjeller mellom silikatmaling og konvensjonell maling. Egenskapene profilen til en maling avhenger i hovedsak av sine «indre verdier», med andre ord sammensetningen av bindemiddel, pigmenter, fyllstoffer og tilsetningsstoffer.

IKKE ALLE MALINGER ER LIKE

Maling endres når de utsettes for UV-lys og andre ytre påvirkninger: tre blir mørkt eller grått, og belegg på fasader falmer. Falming kan unngås: silikatmaling av KEIM inneholder bare lette, uorganiske pigmenter og mineralbindingsmidler som kaliumsilikat eller solsilikat. Kaliumsilikat er ekstremt værbestandig. Sammenlignet med konvensjonelle malinger, er de uorganiske pigmentene i Keim silikatmaling ikke omsluttet i en film, men utsatt direkte for lysstrålene. Fargetonene skinner direkte ut av den fløyelsaktige matte overflaten, og avslører en fantastisk, holdbar dybde og høy glans.

GARANTER!

KEIM fasader forblir de samme over flere tiår.

KALIUMSILIKAT – SILIKATMALINGSPERM MED ET GENIALT VEDHEFTSPRINSIPP

Den viktigste ingrediensen som påvirker kvaliteten på en maling er bindemiddelet. Det er ansvarlig for vedheft, forvitringsbeskyttelse og holdbarhet samt beskyttelse av de lette pigmentene. Dokumentordneren er også ansvarlig for mange av malingens egenskaper og bestemmer lengden på renoveringssyklusen til en fasade. Maling med mineralbindere gir en fordel i denne forbindelse. Det kan skilles mellom to grupper av bindemidler: mineralbindere (=uorganisk) (f.eks. vannglass eller kaliumvannglass) og organiske bindemidler (som syntetiske harpiksemulsjoner eller silikonharpiksemulsjoner). Hovedforskjellen er prinsippet om vedheft: mineralbindere reagerer kjemisk med substratet, mens organiske bindemidler bare fester seg ved «limbinding».

Det er spesielt bindemiddelet som deler malingens verden i to grunnleggende retninger: mineral- og petrokjemisk teknologi. Sistnevnte bruker bindemidler basert på polymerer, det vil si plast, som produseres fra råolje i energikrevende synteseprosesser. Disse «organiske» bindemiddelpartiklene er kjernen i emulsjonsmaling eller silikonharpiksmaling. Etter tørking danner de en mer eller mindre ugjennomtrengelig malingsfilm på overflaten.

PIGMENTER GIR MALING SIN FARGE

(Farge) Pigmenter er veldig fine, ekstremt kromoforiske pulver. Tilsetningen av pigmenter gir farge til beleggmaterialer. Pigmenter er også delt inn i uorganiske (= mineral) og organiske typer:

Uorganiske pigmenter er hentet fra uorganiske råvarer (mineraler), mens organiske pigmenter hovedsakelig er produsert av organiske råvarer.

Mineralpigmentene i silikatmalingene våre er ekstremt fargestabile og falmer ikke.

FYLLSTOFFER OG TILSETNINGSSTOFFER ER VIKTIGE HJELPERE

Fyllstoffer består vanligvis av steinmel. Disse fyllstoffene gjør laget av påført maling tykt nok til å beskytte fasaden mot forvitring.
De fleste malinger inneholder også såkalte tilsetningsstoffer. Tilsetningsstoffer er hjelpestoffer for justering av ulike malingsegenskaper (for eksempel vannavstøtende eller konsistens).

Prinsippet om silikatteknologi er basert på silikifisering av bindemiddelet med substratet – en kjemisk prosess der vannglasset til kaliumsilikatpermen reagerer med mineralsubstratet. Silikifisering resulterer i en sikker, uoppløselig binding mellom malingen og det underliggende substratet (gjengivelse, naturstein, betong etc.). Gjengivelsessnittet (vist til høyre) viser sildikeringsprosessen ved hjelp av farget KEIM Fixativ (flytende kaliumsilikat). Dette båndet er avgjørende for den uovertrufne høye holdbarheten til KEIM-silikatmaling.

KONTAKT OSS

STS – Surface Treatment Systems AS
Professor Birkelands Vei 24C, 1081 Oslo

Telefon: +47 22 05 62 00
E-post: post@sts-surface.no

ÅPNINGSTIDER
Mandag-torsdag kl. 07.00 – 15.30
Fredag kl. 07.00 – 14.00

TRENGER DU BISTAND?

Hvilken type maling skal på de enkelte underlagene og hva må gjøres av forarbeider. Vi tar gjerne gratis befaring for råd og veiledning for våre kunder.

Kontakt: Rune Hagen
Tlf: +47 95 44 88 44
E-post: rune@sts-surface.no

NYHETSBREV

Ved å melde deg på nyhetsbrevet er du sikret å få oppdateringer på nyheter, produkter, og annen informasjon som kan være til nytte. Kurs, seminar osv.

Designet av Rune Hagen – 2022 © STS – SURFACE TREATMENT SYSTEMS AS