Allerede i middelalderen var bindemiddelet til silikatmaling, det flytende kaliumsilikatet, et kjent begrep. Men da man ikke kunne finne noe fornuftig og bruke dette til, gikk det i glemmeboken igjen.

Det flytende kaliumsilikatet – også kalt Kalivannglass – ble brakt ut av glemmeboken på begynnelsen av 1800-tallet, men det var ikke før 1870-tallet at kjemikeren A.W. KEIM utviklet en anvendelsesteknikk så bra at han kunne patentere det, og dermed var grunnlaget lagt for industriell utvinning og produksjon av begrepet silikatmaling.

Inspirasjonen for silikatfargen sies å komme fra kong Ludvig I av Bayern, som etter å ha reist i Italia ønsket å få malt Fresker i Bayern, men ikke klarte å få kalkfargen til å vare. Han henvendte seg derfor til flere forskere, som han ba om å utvikle en farge som så ut som kalk, men som kunne tåle det hardere klimaet. A.W. Keim fant løsningen i silikatfargen.

Med oppfinnelsen av silikatteknikken grunnla Adolf Wilhelm KEIM selskapet «KEIM mineralmaling» helt tilbake i 1878.

I dag skiller selskapet KEIM seg ut ved å være den ledende spesialisten innen mineralbygging globalt.

KEIM tilbyr de mest holdbare farger og systemløsninger for fasader og innendørs rom på mineralsk basis. Vi har bare kunnet sikre vår posisjon som en ledende leverandør av mineralmaling ved stadig å være pionerer. Vårt oppdrag: «Vi lager den beste fargen i verden» understreker at dette er et mål vi ønsker å leve opp til.

KONTAKT OSS.
STS – Surface Treatment Systems AS
Professor Birkelands Vei 24C
1081 Oslo

Trykk her for veibeskrivelse.

Telefon: +47 22 05 62 00
E-post: post@sts-surface.no

TRENGER DU BISTAND?
Og finne riktig produkt kan være en utfordring. Hvilken type maling skal på de enkelte underlagene og hva må gjører av forarbeider. Vår konsulent tar gjerne gratis befaring.

Kontakt: Rune Hagen
Tlf: +47 95 44 88 44
E-post: rune@sts-surface.no

Nyhetsbrev. Ved å melde deg på nyhetsbrevet er du sikret å få oppdateringer på nyheter, produkter, og annen informasjon som kan være til nytte. Kurs, seminar osv.